Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Импеданс...??
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 10:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Чуствителноста в dB задавана като харектеристика на високоговорителите представлява звуковото налягане създавано при мощност 1W измерено на растояние 1m. Примерно ако даден говорител има говорител е зададени в характеристиките си честотна лента от 50-4000Hz и чуствителност 90dB/W/m това означава че в дадената честотна лента звуковото налягане което създава е не по ниско от 90dB...
Колкото повече толкова по добре по принцип... но ако чуствителноста на баса е 90dB а пиштялката 100dB ефекта не е много приятен ...поне за моите уши
Върнете се в началото
joro101
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 10:25    Заглавие: Отговорете с цитат

И оште нешто... не всички производители дават достверни ха-ки аз лично съм сигурен до някъде само за българските и марковите говорители

Последната промяна е направена от joro101 на Пет Сеп 10, 2004 17:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Dinev
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 15:23    Заглавие: Отговорете с цитат

разбирам значи ако едните говорители са с по висока чувствителност свирят по силно при еднаква мощтност... а как може да се коригира това разминаване евентуално...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
.
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 15:49    Заглавие: Отговорете с цитат

joro101 написа:
аз лично съм сигурен само за българските и марковите говорители

нито един произвадител не дава точните характеристики. обикновенно се лъже в резонансната честота , чуствителността и мощността защото обикновенния потребител избира говорителя по тях.разликата е че по-съвестните производители дават още един куп данни , които са доста верни.
един пример : измервам резонансната на български говорител "благоевград" , при обявена резонансна 35Hz аз получих над 50Hz . не греша , и други получават същите резултати. иначе останалите му данни бяха кажи-речи верни.
Върнете се в началото
joro101
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 17:07    Заглавие: Отговорете с цитат

1.Ако високите или средите са по-чуствителни става с резистори във програмата boxplot има Tweeter attenuator мисля че ще свърши работа.
2.Съгласен съм с вас колега-всички лъжат. По отношение на резонансната честота, дори и при някой отскъпите говорители има разминаване на реалната резонансна честота и това това което пише за това е добре да се измери.Но чувствителността на благоевградските мисля че е реална. Наскоро си взех един 12'' Обертон(който между другото е втора употреба) и останах много доволен всичко си му е наред резонанса има отклонение може би 1-2hz от това което е дадено в сайта но не може без толкова
Върнете се в началото
.
Гост

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Wink
чуствителността е вярна , а разликата от 1-2 Hz е напълно нормална , все пак е обертон Smile , те са музикантски и по принцип са с по-висока чуствителност.
изравняването става и с резистори , но по- добрия вариант е говорителите да се подберат така че да са с еднаква чуствителност , мисля че избора е доста голям.
Върнете се в началото
Dinev
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2004 22:50    Заглавие: Отговорете с цитат

някой може ли да ми обясни какво означава тази резонансна честота и защо е толкова важна....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Alex01
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Сеп 11, 2004 9:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Резонансната честота е"състояние на ВГ при което е настъпил резонанс в механичната му трептяша система".
Измерва се само на НЧ ВГ.Той е най-важен защото от неговите стойности се изчислява цялото озвучително тяло(обем и бас-рефлекс).
Просто казано рез.честота на ВГ е най-ниската честота която той излъчва без изкривяване.За измерването му можеш да прочетеш на:http://www.bluesmobil.com/shikhman/index.htm
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Съб Сеп 11, 2004 10:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Ei joro101 дай ми моля ти се адреса на тия булгарските говотирели да ги скив и аз Very Happy искам ги огледам си избера и аз някой сабилен
Върнете се в началото
F SOL
Гост

МнениеПуснато на: Съб Сеп 11, 2004 10:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей хора искам да задам едно макар и тъпо въпросче ама ме гложди от няколко дена:та един говорител (да кажем басов) на 100вата и 4ома свири ли по слабо от 100ватов на 8ома?И ако свири по слабо колко пъти демек мой ли се равнява на 2 пъти или на 1 път и нещо си?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 2 от 7

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети