Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем при направата на FTP server

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 16:07    Заглавие: Проблем при направата на FTP server Отговорете с цитат

Имам следният проблем: опитах се да си направя FTP server.Изтеглих си програма, започнах да шервам фаилове и излезе, че никой не ги вижда.Ползвам ADSL 512 безкрай който има динамично IP.Програмата сама си слага IP за сървара.Дали проблема е от това, че имам динамично IP или аз неправя нещо като хората.Казаха ми, че трябва да знам реалното (статично) IP на модема и чак тогава да почвам да правя каквото и да било.Файловете са качени на: ftp://168.192.1.2/.
Viper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

IP адреса на FTPто ти не трябва ли да е 192.168.1.2
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Обади се на БТК да ти направят пренасочване на портове UDP20, UDP21, TCP20 и TCP21. Това са стандартните портове за FTP, виж обаче дали твоят сървър работи на тях или на някакви други. Този IP-адрес дето си го написал е вътрешния, отвън трябва да се свързват с твоя сървар чрез външния IP-адрес на модема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 10:51    Заглавие: ре Отговорете с цитат

eler написа:
Обади се на БТК да ти направят пренасочване на портове UDP20, UDP21, TCP20 и TCP21. Това са стандартните портове за FTP, виж обаче дали твоят сървър работи на тях или на някакви други. Този IP-адрес дето си го написал е вътрешния, отвън трябва да се свързват с твоя сървар чрез външния IP-адрес на модема.

Viper да прав си, извинявам се грешката е моя Embarassed .Eler порта на servera при мен излиза така: FTP port:21, дали е това, ако не е ще се обадя на БТК да направят това което ми казваш.И аз си мислех за външното IP и мисля че е 87.126.100.109 .Обаче и с него нещо нестава.Ще се обадя в БТК да видя дали те ще потвърдят.
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 20:57    Заглавие: Re: ре Отговорете с цитат

[quote="hapy_boy_21"]
eler написа:

Eler благодаря ти много!Портовете ги пренасочиа, малко нерви от моя страна имаше но всичко е наред.Сървара работи.Които иска да погледне : ftp://87.126.97.1/

Последната промяна е направена от hapy_boy_21 на Чет Мар 23, 2006 18:32; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Обаче при всяко включване на модема IP-адреса ще е различен, най вероятно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 22:49    Заглавие: Re: ре Отговорете с цитат

[quote="hapy_boy_21"]
hapy_boy_21 написа:
eler написа:

Eler благодаря ти много!Портовете ги пренасочиа, малко нерви от моя страна имаше но всичко е наред.Сървара работи.Които иска да погледне : ftp://87.126.100.109/

Има ли времетраене работен час на ден от кога до кога работи или...
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 23:07    Заглавие: Re: ре Отговорете с цитат

Има ли времетраене работен час на ден от кога до кога работи или...[/quote]

Без прекъване.За сега са качени 160 Gb, ще стане 480 Gb.
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Сря Мар 22, 2006 0:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да ползваш услугите на dyndns.org, за да имаш пренасочване, което ти се обновява всеки път като ти се смени IP-то. Качва се техен клиент, който им докладва с какво IP си в момента, а хората ти се закачат все на един адрес от тяхна гледна точка, например files.to

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 22, 2006 20:14    Заглавие: ре Отговорете с цитат

cvetomirconev написа:
Може да ползваш услугите на dyndns.org, за да имаш пренасочване, което ти се обновява всеки път като ти се смени IP-то. Качва се техен клиент, който им докладва с какво IP си в момента, а хората ти се закачат все на един адрес от тяхна гледна точка, например files.to

Не съм толкова напред с материала.А и динамичното IP си има предимства.За сега работи много добре ftp-то.Тегли се от 12 до 17 К.За сега ще е така.След три месеца ще минавам на download 120 K и upload 60 К.Ако знаете някакъв трик да вдигнем скоростта, споделете Моля! Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети