| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 16:07 Заглавие: Проблем при направата на FTP server |
|
|
Имам следният проблем: опитах се да си направя FTP server.Изтеглих си програма, започнах да шервам фаилове и излезе, че никой не ги вижда.Ползвам ADSL 512 безкрай който има динамично IP.Програмата сама си слага IP за сървара.Дали проблема е от това, че имам динамично IP или аз неправя нещо като хората.Казаха ми, че трябва да знам реалното (статично) IP на модема и чак тогава да почвам да правя каквото и да било.Файловете са качени на: ftp://168.192.1.2/. _________________ http://extrahost.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 19:38 Заглавие: |
|
|
IP адреса на FTPто ти не трябва ли да е 192.168.1.2 _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 20, 2006 20:37 Заглавие: |
|
|
| Обади се на БТК да ти направят пренасочване на портове UDP20, UDP21, TCP20 и TCP21. Това са стандартните портове за FTP, виж обаче дали твоят сървър работи на тях или на някакви други. Този IP-адрес дето си го написал е вътрешния, отвън трябва да се свързват с твоя сървар чрез външния IP-адрес на модема. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 10:51 Заглавие: ре |
|
|
| eler написа: | | Обади се на БТК да ти направят пренасочване на портове UDP20, UDP21, TCP20 и TCP21. Това са стандартните портове за FTP, виж обаче дали твоят сървър работи на тях или на някакви други. Този IP-адрес дето си го написал е вътрешния, отвън трябва да се свързват с твоя сървар чрез външния IP-адрес на модема. |
Viper да прав си, извинявам се грешката е моя .Eler порта на servera при мен излиза така: FTP port:21, дали е това, ако не е ще се обадя на БТК да направят това което ми казваш.И аз си мислех за външното IP и мисля че е 87.126.100.109 .Обаче и с него нещо нестава.Ще се обадя в БТК да видя дали те ще потвърдят. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 20:57 Заглавие: Re: ре |
|
|
[quote="hapy_boy_21"] | eler написа: | | Обади се на БТК да ти направят пренасочване на портове UDP20, UDP21, TCP20 и TCP21. Това са стандартните портове за FTP, виж обаче дали твоят сървър работи на тях или на някакви други. Този IP-адрес дето си го написал е вътрешния, отвън трябва да се свързват с твоя сървар чрез външния IP-адрес на модема. |
Eler благодаря ти много!Портовете ги пренасочиа, малко нерви от моя страна имаше но всичко е наред.Сървара работи.Които иска да погледне : ftp://87.126.97.1/ _________________ http://extrahost.bg
Последната промяна е направена от hapy_boy_21 на Чет Мар 23, 2006 18:32; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 21:18 Заглавие: |
|
|
| Обаче при всяко включване на модема IP-адреса ще е различен, най вероятно. |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 22:49 Заглавие: Re: ре |
|
|
[quote="hapy_boy_21"] | hapy_boy_21 написа: | | eler написа: | | Обади се на БТК да ти направят пренасочване на портове UDP20, UDP21, TCP20 и TCP21. Това са стандартните портове за FTP, виж обаче дали твоят сървър работи на тях или на някакви други. Този IP-адрес дето си го написал е вътрешния, отвън трябва да се свързват с твоя сървар чрез външния IP-адрес на модема. |
Eler благодаря ти много!Портовете ги пренасочиа, малко нерви от моя страна имаше но всичко е наред.Сървара работи.Които иска да погледне : ftp://87.126.100.109/ |
Има ли времетраене работен час на ден от кога до кога работи или... _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 23:07 Заглавие: Re: ре |
|
|
Има ли времетраене работен час на ден от кога до кога работи или...[/quote]
Без прекъване.За сега са качени 160 Gb, ще стане 480 Gb. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 0:58 Заглавие: |
|
|
Може да ползваш услугите на dyndns.org, за да имаш пренасочване, което ти се обновява всеки път като ти се смени IP-то. Качва се техен клиент, който им докладва с какво IP си в момента, а хората ти се закачат все на един адрес от тяхна гледна точка, например files.to _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 20:14 Заглавие: ре |
|
|
| cvetomirconev написа: | | Може да ползваш услугите на dyndns.org, за да имаш пренасочване, което ти се обновява всеки път като ти се смени IP-то. Качва се техен клиент, който им докладва с какво IP си в момента, а хората ти се закачат все на един адрес от тяхна гледна точка, например files.to |
Не съм толкова напред с материала.А и динамичното IP си има предимства.За сега работи много добре ftp-то.Тегли се от 12 до 17 К.За сега ще е така.След три месеца ще минавам на download 120 K и upload 60 К.Ако знаете някакъв трик да вдигнем скоростта, споделете Моля!  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
|