| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
HMM Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 8:52 Заглавие: |
|
|
Гостите на блока не занят за номера който отключва бравата.Той е запомнен само в ГСМ-те на собствениците на блока и когато желаят да допуснат някой те го набитат,Този вариант е десетократно по евтин от
класическия защото се използва само 1 стар GSM,1 ел.брава,1 зарядно +хардуера - цената би трябвало да е по-малка от 100лв |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 10:42 Заглавие: |
|
|
Идеята е много интересна,и мисля лесно приложима.Бравата няма да приема разговора,а само позвънявания незнам някой оператор да таксува.Разбира се трябва да може вратата да се отваря с класически механичен ключ:)
Последната промяна е направена от Stoy40 на Вто Мар 21, 2006 10:47; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Миленски Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 10:43 Заглавие: |
|
|
| Аз съм правил такова устройство, само че неговата функция е да ресетва суичове, но и за брава принципа е същия. Най-лесно става като намериш GSM, на който на един от изходите на буксата отдолу илиза сигнал при позвъняване. Салгаш само един N или P транзистор в зависимост от това какво пуска GSM-a, едно реле и си готов. Ако искаш нещо по сигурно - слагаш един PIC да речем, който следи номера, от който се получава повикването. GSM-ите имат достатачно голям набор от АТ команди, с които можеш да си направиш каквото си искаш. Успех. |
|
|
 |
ot sheki Гост
|
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 16:26 Заглавие: |
|
|
Още една идея:
Ако телефона има възможност за присвояване на къстъм тонове за звънене
на отделните групи, може да реагира според това кой му се обажда.
Разграничаването може да стане с декодер според честотата на тона:
1000Hz - непознати номера или погрешни обаждания - никаква реакция
2000Hz - Група "постоянно живущи във входа" - отваря вратата
3000Hz - Група "гости" - отваря вратата
Всяко семейство по своя преценка дава номерата за постоянно живущи и гости. _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 16:29 Заглавие: |
|
|
| Не разбирам на гостите защо трябва да се дава номера след като тази GSM брава се прави за да им се отваря вратата дистанционно точно на тях.Ако някой реши да влезе и да краде тя едва ли ще е пречка.Има полза срещу случайно навъртащи се гастрольори |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 16:56 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | Не разбирам на гостите защо трябва да се дава номера след като тази
GSM брава се прави за да им се отваря вратата дистанционно точно на тях. | За удобство.
Вместо госта да се обажда на домакина, който да отваря вратата
(1 излишен разговор), ще може да си я отвори сам.
Групата "Гости" я добавих за прегледност, иначе може да е част от "Постоянно живущи".
При квота от 10 номера за семейство, всеки ще може да прецени
кого да включи в списъка. Останалите ще влизат по другите начини. _________________ -= All our life, we are beta testers =-
Последната промяна е направена от Private на Вто Мар 21, 2006 17:03; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pavelari Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 17:02 Заглавие: |
|
|
| Аз също съм правил реле за рестартиране на компютри с gsm и използвах подсветката - тя е на около 2V и така отпушвам транзистор, който управлява реле на 5V /захранено от батерията на гсм-а/. Стои постоянно на зарядно и няма проблеми |
|
|
 |
hmm Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 18:26 Заглавие: |
|
|
Варианта с подсветката на GSM-а ми се струва най-достъпен.
Незнам колко са бързите клавиши в GSM и дали са повече 10 Ще е необходим дешифратор който при натиснат звънец да зарежда конкретния бърз бутон (ако има такъв или номер на живущ) в GSM-a и да стартира избиране .
Имате ли някакви идеи в тази насока? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 9:23 Заглавие: |
|
|
Всички идеи са доста груби за телефона --> необходимо е отварянето му.
Значи аз разгледах алармата на млад конструктор --> http://www.mladkonstruktor.bg/e-shop/shopping/product_details_thumb.php?product_id=1886
и виждам че с малко доработка може да се използва за управление на брава
Недостатъка е че може да работи максимално с 6 телефонни номера които могат да са с произволна дължина (значи стационарен телефон/GSM и т. н.)
Ако това не ви устройва можете да питате МК да ви изработят устройство което да работи с повече от 6 номера.
Това е умното решение без отваряне на телефон и т. н.
Открих и друга страничка където има разни GSM устройства www.epd.hit.bg |
|
|
 |
|