Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

"Къпане" на телевизори
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 16:47    Заглавие: "Къпане" на телевизори Отговорете с цитат

Колеги за да не звучи темата смешно искам да кажа две думи за себе си.От 28г. съм в бранша,сиреч изкарвам хляба си с ремонт на електроника Много прахоляк дишах за тези години но напоследък ми идва в повече.Идват ми за ремонт едни телевизори дето не са отваряни 15-20г.Тозидето ми го донесоха снощинаправо ме същиса. Вътре не елементите ,ТХОто не се виждаше от прахоляк.Чистя ги по обичаиния начин ,прахосмукачка,после платката на чешмата два дена съхне ивсичко е о. к.Въпросът ми е следният:Възможно ли е и кинескопа да се мие на чешмата.Опасно ли е за лака на развивката,опасно ли е да се отмие графитния слои с които е намазан отзад кинескопа,които в повечето случаи е напукани въобще някои правил ли го е без неприятни последици.АЗ лично не съм посмял да процедирам така.Тзи тема може да е разисквана някъде във форумано аз като "нов потребител"не знам дали е така. Между другото ме учуди отношението на някои колеги към "новите потребители" и гостите в една друга тема. Но по темата ако някои знае нещо да ми пише. Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 16:57    Заглавие: Отговорете с цитат

За мен е достатъчно изумително,миенето дори и на платка под чешмата Shocked Shocked Shocked Има елементи кото не са херметични,давам за пример кондензаторчето в кръга на AFT ,което корозира във въздуха камо ли във вода Shocked Shocked Прахосмукачка и малка бояджииска четка е достатъчна за изчистване на телевизор......
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 17:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега разбирампритесненията ви,но как процедирате вие например когато цялата платка е оплюта от хлебарки или пък клиента е бил върл пушач и платката освен прахоляка и от горе и от долу е наслоена освен с прахоляк с едно подобно на смола.А относно миенето на платките уверявам те ,измил съм стотици плкатки ,сушил съм ги на радиатора 24ч. и не е имало проблем.Не съм посмял да го направя с кинескопа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 17:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Най ги харесвам телевизорите дето не им се виждат частите от прахоляк,а тези дето не е останало непипнато място по тях хич не ми се почват.
Върнете се в началото
makom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: RUSE

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 18:08    Заглавие: Re: "Къпане" на телевизори Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Колеги за да не звучи темата смешно искам да кажа две думи за себе си.От 28г. съм в бранша,сиреч изкарвам хляба си с ремонт на електроника Много прахоляк дишах за тези години но напоследък ми идва в повече.Идват ми за ремонт едни телевизори дето не са отваряни 15-20г.Тозидето ми го донесоха снощинаправо ме същиса. Вътре не елементите ,ТХОто не се виждаше от прахоляк.Чистя ги по обичаиния начин ,прахосмукачка,после платката на чешмата два дена съхне ивсичко е о. к.Въпросът ми е следният:Възможно ли е и кинескопа да се мие на чешмата.Опасно ли е за лака на развивката,опасно ли е да се отмие графитния слои с които е намазан отзад кинескопа,които в повечето случаи е напукани въобще някои правил ли го е без неприятни последици.АЗ лично не съм посмял да процедирам така.Тзи тема може да е разисквана някъде във форумано аз като "нов потребител"не знам дали е така. Между другото ме учуди отношението на някои колеги към "новите потребители" и гостите в една друга тема. Но по темата ако някои знае нещо да ми пише. Благодаря предварително.

Колега,а клиентите сапунисваш ли ги? Very Happy
Аз досега не съм чул някой да мие кинескопи! Shocked
Върнете се в началото
NIKITA
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Гоце Делчев

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Познавам колеги които също мият платките,но за кинескопа не съм слушал досега някой да го е правил.
Иначе за по леко прахолясали четката върши работа,а когато не им се виждат елементите от прахоляк,аз до мен си имам един комшия с компресор, подавам му го и за секунди е издухан. Very Happy
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 19:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм измивал 2-3 пъти кинескопи, но когато са оставали за моя употреба, за да не ми миришат на цигарен дим и прах, иначе надали си заслужава хамалогията. А иначе нищо не им става, поне не съм забелязал някакви странични ефекти от измиването. Аз също практикувам издухване с прахосмукачката, по-ефективно е от изсмукването.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tisho
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 19:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз несъм мил кинескопи, минавам ги с навлажнен парцал но си мисля че няма да има проблем и да се постави под течаща вода(това си мисля аз Laughing )
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи аз пак ви сложих крак. Wink до сервиза ми има автомивка и вече три четири шасита които нито с четка нито със спирт не се измиваха ги носих там и мияча само го застъпи с крак шасито и с пароструйката го измие та чак лъщи . После ми пусне компресора и с пистолета го издухам хубаво шасито така че никаква влага не остава по платката и елементите.Но повярвайте ми шасито се лъсне като ново.А за миене на кинескопи не си заслужава .С прахосмукачката и четката им обирам праха.Такъв е Ловешкия починза сега Very Happy
Dobri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Чет Мар 23, 2006 20:19    Заглавие: Отговорете с цитат

На 2-3 пъти ми се наложи да мия шаситата на ТВ по причина че бяха опикани от котки. Smile Преди това обаче свалям тунера. Кинескоп- не съм мил, но мисля че не би трябвало да има проблем.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети