| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 16:47 Заглавие: "Къпане" на телевизори |
|
|
| Колеги за да не звучи темата смешно искам да кажа две думи за себе си.От 28г. съм в бранша,сиреч изкарвам хляба си с ремонт на електроника Много прахоляк дишах за тези години но напоследък ми идва в повече.Идват ми за ремонт едни телевизори дето не са отваряни 15-20г.Тозидето ми го донесоха снощинаправо ме същиса. Вътре не елементите ,ТХОто не се виждаше от прахоляк.Чистя ги по обичаиния начин ,прахосмукачка,после платката на чешмата два дена съхне ивсичко е о. к.Въпросът ми е следният:Възможно ли е и кинескопа да се мие на чешмата.Опасно ли е за лака на развивката,опасно ли е да се отмие графитния слои с които е намазан отзад кинескопа,които в повечето случаи е напукани въобще някои правил ли го е без неприятни последици.АЗ лично не съм посмял да процедирам така.Тзи тема може да е разисквана някъде във форумано аз като "нов потребител"не знам дали е така. Между другото ме учуди отношението на някои колеги към "новите потребители" и гостите в една друга тема. Но по темата ако някои знае нещо да ми пише. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 16:57 Заглавие: |
|
|
За мен е достатъчно изумително,миенето дори и на платка под чешмата Има елементи кото не са херметични,давам за пример кондензаторчето в кръга на AFT ,което корозира във въздуха камо ли във вода Прахосмукачка и малка бояджииска четка е достатъчна за изчистване на телевизор...... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 17:11 Заглавие: |
|
|
| Колега разбирампритесненията ви,но как процедирате вие например когато цялата платка е оплюта от хлебарки или пък клиента е бил върл пушач и платката освен прахоляка и от горе и от долу е наслоена освен с прахоляк с едно подобно на смола.А относно миенето на платките уверявам те ,измил съм стотици плкатки ,сушил съм ги на радиатора 24ч. и не е имало проблем.Не съм посмял да го направя с кинескопа. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 17:22 Заглавие: |
|
|
| Най ги харесвам телевизорите дето не им се виждат частите от прахоляк,а тези дето не е останало непипнато място по тях хич не ми се почват. |
|
|
 |
makom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 18:08 Заглавие: Re: "Къпане" на телевизори |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Колеги за да не звучи темата смешно искам да кажа две думи за себе си.От 28г. съм в бранша,сиреч изкарвам хляба си с ремонт на електроника Много прахоляк дишах за тези години но напоследък ми идва в повече.Идват ми за ремонт едни телевизори дето не са отваряни 15-20г.Тозидето ми го донесоха снощинаправо ме същиса. Вътре не елементите ,ТХОто не се виждаше от прахоляк.Чистя ги по обичаиния начин ,прахосмукачка,после платката на чешмата два дена съхне ивсичко е о. к.Въпросът ми е следният:Възможно ли е и кинескопа да се мие на чешмата.Опасно ли е за лака на развивката,опасно ли е да се отмие графитния слои с които е намазан отзад кинескопа,които в повечето случаи е напукани въобще някои правил ли го е без неприятни последици.АЗ лично не съм посмял да процедирам така.Тзи тема може да е разисквана някъде във форумано аз като "нов потребител"не знам дали е така. Между другото ме учуди отношението на някои колеги към "новите потребители" и гостите в една друга тема. Но по темата ако някои знае нещо да ми пише. Благодаря предварително. |
Колега,а клиентите сапунисваш ли ги?
Аз досега не съм чул някой да мие кинескопи!  |
|
|
 |
NIKITA Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 18:48 Заглавие: |
|
|
Познавам колеги които също мият платките,но за кинескопа не съм слушал досега някой да го е правил.
Иначе за по леко прахолясали четката върши работа,а когато не им се виждат елементите от прахоляк,аз до мен си имам един комшия с компресор, подавам му го и за секунди е издухан.  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 19:04 Заглавие: |
|
|
| Аз съм измивал 2-3 пъти кинескопи, но когато са оставали за моя употреба, за да не ми миришат на цигарен дим и прах, иначе надали си заслужава хамалогията. А иначе нищо не им става, поне не съм забелязал някакви странични ефекти от измиването. Аз също практикувам издухване с прахосмукачката, по-ефективно е от изсмукването. |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 19:45 Заглавие: |
|
|
Аз несъм мил кинескопи, минавам ги с навлажнен парцал но си мисля че няма да има проблем и да се постави под течаща вода(това си мисля аз ) |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 20:12 Заглавие: |
|
|
Значи аз пак ви сложих крак. до сервиза ми има автомивка и вече три четири шасита които нито с четка нито със спирт не се измиваха ги носих там и мияча само го застъпи с крак шасито и с пароструйката го измие та чак лъщи . После ми пусне компресора и с пистолета го издухам хубаво шасито така че никаква влага не остава по платката и елементите.Но повярвайте ми шасито се лъсне като ново.А за миене на кинескопи не си заслужава .С прахосмукачката и четката им обирам праха.Такъв е Ловешкия починза сега  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 23, 2006 20:19 Заглавие: |
|
|
На 2-3 пъти ми се наложи да мия шаситата на ТВ по причина че бяха опикани от котки. Преди това обаче свалям тунера. Кинескоп- не съм мил, но мисля че не би трябвало да има проблем. |
|
|
 |
|